Roxanich @ Restoran Dimitrije

Moderan steak i pizza restoran u Beogradu

Postoje neke ključne stvari koje odvajaju sjajna restoranska iskustva od onih koja se brzo zaboravljaju. Sjajan domaćin, srdačan i gostoljubiv vlasnik objekta konstantno doprinosi stvaranju izuzetnih uspomena u ovoj hedonističkoj oazi u Beogradu, koja je po njemu nazvana Dimitrije.

Perfekcionista i gurman po definiciji, Dimitrije Pošarac živi svoj san. Njegova karijera u ugostiteljstvu se razvija poslednjih 25 godina. Shvatajući da su stalna ponuda ukusne hrane i izvrsno gostoprimstvo ključni elementi gastronomskog iskustva, Dimitrije unosi svu svoju ličnu energiju, strast i uzbuđenje kako bi ovo popularno mesto na beogradskom Vračaru učinio izuzetno toplim i gostoljubivim.


Gault & Millau recenzija 2021

"Na poznatoj vračarskoj ugostiteljskoj destinaciji Dimitrije je atraktivan moderan restoran, ubedljiv i uzbudljiv u svakom segmentu i svakom jelu. Iako jedinstvena celina, prostor sjajno spaja koncepte, od otvorene kuhinje, preko visokih stolova, do intimnijeg dela i zastakljene bašte, a uz vrlo prijatan ugođaj tokom celog dana i večeri.

Ispod imena restorana stoji odrednica steak & pizza koja koncizno definiše ovdašnju kuhinju, te smo od pica probali odlične crostini sa intrigantnim miksom pečuraka, dok je Soprano pica sa moćnim miksom aroma gorgonzole, ventricine i sušenog paradajza na testu sjajnog ukusa i idealne debljine.

Sa druge strane je respektabilna paleta stejkova, od Rib Eye i Black Angusa do Iberico i Wagyua, a negde između je inspirativna selekcija pasta i rižota, te predjela poput guščije paštete i pačje džigerice. Svinjska rebra i jagnjetina bez kostiju savršeno reprezentuju ovaj segment, meso koje stiže iz Mibrasa pećnice i topi se u ustima, istovremeno sočno i mekano, pripremljeno i ispečeno taman kako i koliko treba.

Domaća krempita sa voćem, te kolač sa pistaćima u interesantnoj formi stižu iz vitrine sa kolačima, a pored nje je zanimljiv izbor kvalitetnih sireva, dok impresivna lista vina iz Srbije i Italije, Francuske i regiona upotpunjuje užitak. Prisustvo vlasnika restorana u maniru dobrog domaćina dodaje završnu notu sveukupno odličnom utisku koji Dimitrije ostavlja."