O nama

Brand New Salon omogućuje inovativno iskustvo uživanja u prirodnom vinu za osobe slobodnog duha 

Pridružite nam se u putovanjima drevnim venecijanskim zemljama i otkrijte retka, dugo odležana prirodna vina, vrhunsko maslinovo ulje i slične ređe dostupne proizvode u malim, ekskluzivnim količinama, koji se tvrdoglavo suprotstavljaju današnjoj brzoj komercijalnoj proizvodnji.

Vinarija Roxanich iz Motovuna čvrsto stoji iza porodičnih vrednosti da bude iskrena ponuda za nezavisne ljude, koji žele da formiraju sopstveno mišljenje o prirodnom vinarstvu i otkriju nove horizonte u životu, kao ultimativni izraz lične slobode. Veličanstveni svet Roxanich vina je dostupan u Srbiji preko kompanije Brand New Salon. 

Pojedina vina se prodaju en primeur, dok su još u ranoj fazi vinifikacije. Ona su obećana budućem vlasniku mnogo ranije nego što su spremna za uživanje, ponekad godinama pre nego što budu flaširana i spremna za prodaju.

Pristup Roxanich vinarije je drugačiji. Roxanich ne prodaje obećanja, već ih ispunjava. Vinar Mladen Rožanić se čvrsto drži mišljenja da vino treba predstaviti tek kada je spremno za uživanje. Ovaj pristup pokreće njegov rad i definiše njegovu posvećenost da isporuči zrela i dugo odležana vina.

Mladen Rožanić svojim vinima daje onoliko vremena koliko im je potrebno da sama pronađu unutrašnju ravnotežu. „Strpljenje je fantastična tehnika u podrumu“, kaže on. „Zato što vinima treba vremena da pronađu jedno drugo."

Neumorno radi na zaokruženju svoje vizije istinski prirodnog vina, kreiranog s ljubavlju i minimalnom intervencijom, koristeći davno zaboravljene i zanemarene drevne veštine vinifikacije, koje primenjuje već više od 20 godina.

Roxanich vina su fermentisana autohtonim kvascima i sazrevaju sa sopstvenim taninima, dobijenim isključivo iz koštica, kožica i eventualno peteljki grožđa. Ovo garantuje prirodan ukus i osećaj neponovljivosti i nezamenjivosti.

U svaku bocu utkano je drevno znanje, usavršavano i pažljivo rafinirano kroz vekove. Roxanich vino je čisto, nefiltrirano i potpuno prirodno.

Verujemo da ćete između svetlih i osvežavajućih belih i roze, do bogatih, dugo odležanih, maceriranih belih i crvenih vina pronaći savršenu bocu za svaku priliku.

Od bledunjavog zlata do blistavog ćilibara. Od rumeno ružičaste do tamno crvene i svih nijansi između. Naš izbor je iskustvo za sva čula. Otkrijte sorte grožđa, uživajte u aromama, uočite mnoštvo boja i poslušajte kako vam vino govori o dalekim vremenima i prelepim mestima. Veličanstveni svet vina je tu za vaše uživanje.

Dobro došli u potpuno novi svet avangardnih prirodnih vina!