ROXANICH @ GRAND TASTING BEOGRAD

Ekskluzivno za posetioce sajma Grand Tasting, 26. marta 2022. godine od 13 do 20 časova u hotelu Metropol Palace u Beogradu predstavićemo izbor naših dugo odležanih, retkih prirodnih vina u novom ruhu.

Od mekog zlata do blistavog ćilibara. Od jarko ružičaste do tamno crvene, sa svim nijansama između. Vina Roxanich su iskustvo za sva čula. Otkrijte sorte grožđa, uživajte u aromama, uočite razne boje i doživite kako vam vino priča o drevnim vremenima i prelepim mestima. Veličanstveni svet Roxanich vina sada je dostupan u Srbiji za vas.

Predstavljamo vam pet Roxanich vina:

Roxanich at Grand Tasting Beograd

Roxanich Lara 1/6 nije konvencionalno vino za konformiste – ono utire put dugo maceriranim, prirodnim oranž vinima, dobijenim maceracijom Malvazije istarske.

Roxanich Lara 1/6

Prvo se mošt, a zatim i vino spontano fermentišu u kontaktu sa korom grožđa ne duže od 6 meseci u velikim drvenim posudama. Posle duže maceracije, vino sazreva u drvenim buradima pre nego što u idealnom trenutku postigne savršeno stanje flaširanja. 

Nazvana po Mladenovoj prvoj kćerki, Roxanich interpretacija Malvazije produžene maceracije ima dodatnu vrednost podizanja svesti o iskrenom i prirodnom vinarstvu. 

Roxanich Zara

Ukoliko joj dozvolite, Roxanich Zara 5/6 može da vas iznenadi na neočekivan način. Ovo složeno i slojevito vino nastavlja da se transformiše i razvija tokom večeri. Možete li da zamislite skup čak sedam različitih sorti sa istog položaja: Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Pinot Grigio, Vermentino, Glera, Friulano, Graševina?

Zara 5/6 se odlikuje impresivnim rasponom aroma, od sušene kajsije, pomorandžinog cveta, orijentalnih začina i šafrana, kao i blagih naznaka orašastih plodova. Prisustvo kvasca i voća je pojačano. Prvo oprezno i nežno, a kad se opusti pokazuje svoju kompleksnost, sa jedinstvenom taninskom strukturom koja otvara nove senzacije u završetku. 

Roxanich Zara 5/6 je naglašeno suvo vino punog ukusa, nošeno neodoljivom svežinom, izuzetnom oranž bojom i prisutnošću tanina. Posvećeno je poznavaocima koji znaju da uživaju u sirovoj energiji stimulativnog, ali i meditativnog vina krojenog sa ljubavlju.

Roxanich Superistrian

SuperIstrian je odgovor Mladena Rožanića famoznim „Super Toskancima”. Hrabro i bez ikakvih ograničenja vinar ispituje šta bordoške sorte mogu da ostvare u kombinaciji sa autohtonim istarskim sortama. 

Istovremeno, SuperIstrian je koncipiran kao simbol ličnih i kolektivnih dostignuća Istrijana.

Vino Roxanich SuperIstrian je assemblage bordoških sorti grožđa Cabernet Sauvignon i Merlot uz izrazito važan doprinos Borgonje Istarske. Kao crveno vino jake neprozirne boje, SuperIstrian odiše usklađenim voćnim i cvetnim aromama, ljubičicama, trešnjama i borovnicama, sa naznakom čokolade i crnog bibera u završnici.

Roxanich Teran Re

Vino Roxanich Teran Re govori samo za sebe. Poseban karakter sorte školovan je u podrumu kako bi dodatno pojačao strukturu, sačuvao svežinu i ostvario harmoniju. Teran nije vino koje će se svideti svima, ali onima koji ga dožive u potpunosti postaće nezamenjivo. Flaširano bez filtracije nakon šest do deset godina odležavanja u velikim drvenim buradima, Teran Re je jedan od najautentičnijih predstavnika ove istarske sorte. 

Roxanich Teran Re je uspešno izbalansirano vino u kome je Teran „začinjen“ minimalnim udelom Refoška, kako bi se obezbedila dodatna punoća i voćnost.  Boja ovog vina se kreće u rasponu od rubin do granat crvene, sa ljupkim intenzitetom. Bogat i snažnog karaktera, sa velikom količinom polifenola, Teran Re odiše alkoholom koji savršeno pristaje vinu i ne kvari sveukupni utisak.

Roxanich Bordo

Uzvišena kombinacija snage i elegancije za ljubitelje merloa.

Obeležen stilom koji je karakterističan za sva istarska vina, Roxanich Bordo' otelotvoruje snagu i eleganciju. Dok se crno voće i začinske note prožimaju u završnom ukusu, bogatstvo aroma započinje trešnjama prelivenim čokoladom, zgnječenim crvenim ribizlama i kupinama, uz blagu primesu arome drveta.

Flaširano bez filtracije nakon dugogodišnjeg sazrevanja u velikim drvenim buradima, vino Roxanich Bordo' ne nagoveštava godinu berbe. Sa izbalansiranim ukusom na nepcu i izuzetno prefinjenim i definisanim taninima, vino ostavlja ljubiteljima merloa dugu i skladnu završnicu prožetu izvanrednim mirisom.