Istarska berba @ Endorfin

Tradicionalne manifestacije u čast berbe grožđa organizuju se svake jeseni širom sveta. Restoran Endorfin Local & Craft Cuisine donosi duh regionalnih berbi na Dorćol i povezuje vinare i ljubitelje prirodnog vina iz nedelje u nedelju. Doživite nezaboravno iskustvo i otkrijte različite arome Roxanich dugo odležanih, retkih prirodnih vina iz drevnih venecijanskih zemalja uparenih sa vrhunskim specijalitetima šefa Uroša Živkovića 06 - 07. oktobra 2022. godine od 18:00 h. Broj mesta je ograničen.



Roxanich proizvodi prirodna vina od autohtonih i međunarodno priznatih sorti grožđa, u skladu sa najvišim ekološkim standardima, uzgajajući i kultivišući grožđe koristeći tradicionalne metode kontrole prinosa, uz minimalne intervencije. U vinogradu su dozvoljeni samo prirodni elementi, poput bakra i sumpora, u minimalnim količinama, a u podrumu se sumpor koristi samo simbolično po potrebi.

Više od 26 hektara vinograda u Istri, na lokalitetima čuvenim još od davnina - Mondellebotte (Bačva), Bussure i Valle - snabdeva vinariju Roxanich grožđem koje odiše aromom, neuprljano pesticidima ili drugim oblicima hemijskog uticaja na zemljište.

Rožanićevo vinogradarstvo se zasniva na biodinamičkoj filozofiji Rudolfa Štajnera. Grožđe se bere na temelju organoleptičke procene, a ne laboratorijskih parametara. U skladu sa kalendarom Marije Tun, posebna pažnja se posvećuje mesečevim menama i danima koji su najbolji za sadnju, orezivanje i berbu.

Pridružite nam se na avanturističkoj degustaciji vina povodom obeležavanja istarske berbe i dopustite da vas vodi moto vinarije „Freedom by Nature".

Direktor vinarije Lara Rožanić će biti vaš domaćin u četvrtak, 06.10.2022. godine.

Rezervacije: 

Endorfin Local & Craft Cuisine

Braće Jugovića 3, Beograd
+381 11 3281 701
endorfinbg@gmail.com